Torta sa voćem i pavlakom

MarinaMarina
Početnik
115
Torta sa voćem i pavlakom
Fotografije: Neli
1 / 5
30/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
9
"Imamo omiljenu za tortu i nizašta na svetu je ne damo - ali možemo sa vama da podelimo recept"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • pavlaka - 400 ml, slatka
  • maskarpone - 400 g
  • za ukras
  • voće - kivi, jagode, pomoradže
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i nakon toga se sipaju suvi sastojci u jaja, tj. proseva se brašno sa praškom za pecivo i sipa se u smesu od jaja.

Smesa se sipa u kalup za pečenje torti prečnika 25 c, i peče 40 minuta na 180 stepeni.

Kad se ispeče kora se seče na tri jednaka dela. Svaka kora se maže kremom od umućene pavlake, pomešane sa maskasrpone sirom.

Na kraju se torta ukrašava sezonskim voćem po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: