Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Čokoladna mlečna torta sa keksom

Čokoladna mlečna torta sa keksom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k72
Čokoladna mlečna torta sa keksom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
21/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Ovu keks tortu bih nazvala Sporna čokoldna torta, zato što se brzo sprema, bez pečenja, bez miskera, a rezultat je veoma dobar."

Potrebni sastojci

  • čajni kolutići - 2 pakovanja
  • vafla - 1 komad, sa kikirikijem
  • sušeno voće - urme, suvo grožđe, borovnica
  • pečeni lešnici - 40 g
  • za krem
  • tečna čokolada - 750 g (pomešana, bela i smeđa)
  • ceđeno kiselo mleko - 900 g
  • bejlis - 30 g
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Ovu keks tortu bih nazvala Brza čokoldna torta, zato što se brzo sprema, bez pečenja, bez miskera, a rezultat je veoma dobar.

Najpre se priprema krem. U njemu nema ništa komplikovano. Prosto u odgovarajuću posudu se dodaju svi sastojci - tečna čokolada, ceđeno mleko, Bejlis i vanila. Metalnom žicom za mućenje mutimo dok se ne dobije homogena smesa.

Kalup za tortu srednje veličine sa pokretnim dnom oblažemo papirom za pečenje ili debljom folijom. Ređamo jedan redn keksića na dno, nakon čega ih premazujem kremom odozgo.

Posipa se polovinom prethodno iseckanog sušenog vića i delom celih lešnika. Ponovo stavljamo drugi redn keksića, krema, sušenog voća i lešnika.

Ređa se poslednji treći red keksića zajedno aa izmrvljenom vaflom. Raspoređuje se ostali krem odozgo i zagladi se jednostavna torta sa keksom.

Čokoladno-mlečna torta sa keksom se stavlja u frižider na jedan dan i jednu noć, pre nego što se seče na komade i servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: