Način pripreme
Ovu keks tortu bih nazvala Brza čokoldna torta, zato što se brzo sprema, bez pečenja, bez miskera, a rezultat je veoma dobar.
Najpre se priprema krem. U njemu nema ništa komplikovano. Prosto u odgovarajuću posudu se dodaju svi sastojci - tečna čokolada, ceđeno mleko, Bejlis i vanila. Metalnom žicom za mućenje mutimo dok se ne dobije homogena smesa.
Kalup za tortu srednje veličine sa pokretnim dnom oblažemo papirom za pečenje ili debljom folijom. Ređamo jedan redn keksića na dno, nakon čega ih premazujem kremom odozgo.
Posipa se polovinom prethodno iseckanog sušenog vića i delom celih lešnika. Ponovo stavljamo drugi redn keksića, krema, sušenog voća i lešnika.
Ređa se poslednji treći red keksića zajedno aa izmrvljenom vaflom. Raspoređuje se ostali krem odozgo i zagladi se jednostavna torta sa keksom.
Čokoladno-mlečna torta sa keksom se stavlja u frižider na jedan dan i jednu noć, pre nego što se seče na komade i servira.