Pečena svinjetina u sosu

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
10/04/2017
"Još jedan ukusan retro recept koji je baka savladala do savršenstva "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 513
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1.5 kg ili svinjska plećka
  • so
  • aleva paprika - 1 - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sjedniti brašno, alevu papriku, biber i so po ukusu. Dobro promešati i smesu sipati na list od novina. Postaviti parče mesa pa ga dobro uvaljati u začine, tako da se začini dobro zalepe za meso.

Meso staviti u pleh, prekriti folijom i ostaviti nekoliko sati u frižideru. Nakon toga naliti vodu u pleh, ponovo prekriti folijom i peći na 200 stepeni oko 2 sata.

Pri kraju pečenja skinuti foliju i dopeći. Meso periodično prelivati dobijenim sosom. Servirati nasečeno na komade.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar