Pileće šnicle sa grilovanim povrćem

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
31
1
146
12/04/2017
"Samo čekamo toplije vreme i odmah palimo roštilj, čak smo već i marinirali šnicle "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano900
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 1 kg
  • biber
  • aleva paprika
  • univerzalni začin - za piletinu
  • začini - za roštilj
  • patlidžan - 1 kom.
  • tikvice - 1 kom.
  • paprika - 4 kom.
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 1 kom.
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake očistiti od kostiju i oblikovati šnicle. Začiniti i dodati malo ulja, pa ostaviti 1 sat u frižideru.

U međuvremenu naseći povrće. Pečurke se mogu peći cele ili nasečene, sve prema ukusu. Šargarepu i paprike tanko naseći.

Patlidžan i tikivicu naseći na kolutove. I njih posuti uljem. Zagrejati roštilj, namazati uljem i prvo staviti šnicle. Nakon što šnicle budu gotove, staviti povrće. Servirati ih dok su topli.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar