Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa grilovanim povrćem

Pileće šnicle sa grilovanim povrćem

ViktoriaViktoria
Šegrt
345133
Pileće šnicle sa grilovanim povrćem
Fotografije: Viktoria
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Samo čekamo toplije vreme i odmah palimo roštilj, čak smo već i marinirali šnicle"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 1 kg
  • biber
  • aleva paprika
  • univerzalni začin - za piletinu
  • začini - za roštilj
  • patlidžan - 1 kom.
  • tikvice - 1 kom.
  • paprika - 4 kom.
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 1 kom.
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake očistiti od kostiju i oblikovati šnicle. Začiniti i dodati malo ulja, pa ostaviti 1 sat u frižideru.

U međuvremenu naseći povrće. Pečurke se mogu peći cele ili nasečene, sve prema ukusu. Šargarepu i paprike tanko naseći.

Patlidžan i tikivicu naseći na kolutove. I njih posuti uljem. Zagrejati roštilj, namazati uljem i prvo staviti šnicle. Nakon što šnicle budu gotove, staviti povrće. Servirati ih dok su topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: