Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa pečurkama

Pileće šnicle sa pečurkama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pileće šnicle sa pečurkama1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Miris pečuraka odlično dopunjuje ukus pilećeg mesa, rezultat je da nam se nudi još jedna porcija!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 2 komada, pileće grudi
  • senf - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • pivo - 2 supene kašike
  • muskatni oraščić - 2/2 kašičice
  • so
  • biber
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • pečurke - 500 g
  • maslac - 60 - 80 g
  • peršun - 1/3 veze, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Oblikujte od pilećih grudi šnicle, izlupajte malo.

Pomešajte pivo, senf, maslinovo ulje sa začinima i marinirajte piletinu 40 minuta.

Poređajte ga u pleh, dodajte još malo maslinovog ulja i još malo piva. Pecite meso ispod folije.

Ugrejte u tiganju malo maslinovog ulja i maslaca. Stavite očišćene i isečene pečurke da se dinstaju dok ne budu gotove, dodajte i 2 čena iseckanog belog luka.

Na kraju začainite pečurke solju, biberom i još malo muskatnog oraščića.

Servirajte pileće šnicle sa pečurkama i malo iseckanog peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: