Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Italijanski kolač sa rikotom i slatkom

Italijanski kolač sa rikotom i slatkom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Italijanski kolač sa rikotom i slatkom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Nek vam je slatko uz ovaj raskošni desert sa rikotom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 120 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 190 g
  • kakao - 2 kašike
  • šećer u prahu - 220 g
  • za belu smesu
  • jaje - 1 komad
  • slatko do trešanja - celo voće
  • rikota - 250 g
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešajte šećer u prahu i meki maslac, umutite mikserom. Posle dodajte jaja jedno za drugim, muteći.

Prosejte brašno i dodajte u posudu zajedno sa kakao. Promešajte.

U drugoj posudi pomešajte šećer u prahu i rikotu za belu smesu. Promešajte i dodajte jaja jedno za drugim.

Spremite kalup za pečenje kolača sa slatkom. Sipajte prvo braon, posle i belu smesu. Dodajte nekoliko celih trešnji i skroz odozgo sipajte ostatak braon smese.

Zagladit dobro kolač od trešanja.

Pecite italijanski kolač sa rikotom i slatkom 50 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: