Način pripreme
Keks sameljemo u blenderu. Rastopimo maslac, ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi i sipamo preko keksa. Promešamo dok se dobro ne namaže i dok se ne stvore mrvice.
Kalup sa obručem obložimo papirom za pečenje prečnika oko 20-22 cm. Sipamo u kalup polovinu smese sa keksom, poravnamo. Ostavljamo u frižideru 30 minuta. Ostavljamo i drugi deo sa keksom u frižider.
Rikotu sipamo u posudu, dodajemo šećer u prahu i mutimo mikserom oko 2-3 minuta.
U posudu umutimo pavlaku na sneg.
Umućenu pavlaku dodajemo u porcijama u rikotu i mutimo mikserom na najnižoj brzini.
Vadimo iz kalupa iz frižidera.
Sipamo polovinu krema na keks i pokrivamo sitno iseckanim jagodama. Odozgo na čizkejk dodajemo preostali deo krema. Poravnamo.
Kolač pospipamo ostalim mrivcama keksa. Ostavljamo 3-4 sata u frižideru.
Kad se prhki kolač dovoljno ohladi, pokrivamo ga sa nekoliko isečenih krišaka jagoda za dekoraciju i posipamo sa malo šećera u prahu.
Komentari