Način pripreme
Prvo pripremite nadev. Naseckajte sitno luk i prodinstajte ga u nekoliko kašika ulja. Kada promeni boju i omekša, dodajte narendani krompir, izmrvljene suve paprike i začine. Sve prodinstajte dok ne bude gotovo. Ostavite da se ohladi.
Umesite testo od sastojaka za testo. Ostavite da naraste, dok ne udvostruči zapreminu. Podelite na 2 dela, a jedan deo na još dva manja. Veliku deo, oklagijom razvucite u koru i postavite je u nauljenu tepsiju (kora treba da bude veća od tepsije u kojoj će se peći).
Na koru u tepsiji rasporedite polovinu nadeva. Odozgo pokrijte korom koju ste razvukli od manjeg dela testa. Sipajte preostali deo nadeva. Pokrijte poslednjom korom od drugog manjeg dela testa. Sve dobro upakujte, tako što krajeve testa ubacite unutra.
Ostavite da raste oko 30 minuta. Premažite sa umućenim jajetom u malo mleka. Pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta. Kada se ispeče, premažite pitu maslacem i pokrijte krpom.