Način pripreme
U odgovarajuću posudu stavljamo brašno i so, dodajemo jaja, pravilo je na svakih 100 g brašna koristimo po jedno jaje. Zamesimo tvrdo testo. Kore za lazanju možemo razviti mašinicom za testeninu ili oklagijom.
Kad ih dovoljno istanjite, isecite na pravougaone komade. Ako ćete pripremiti lazanju odmah, nije potrebno da ih poparite u toploj vodi
Za pripremu sosa je potrebno da ugrejete 2 supene kašike maslinovog ulja i u njemu propržite u njemu sitno iseckani luk i šargarepu.
Kad omekšaju dodajtemleveno meso i pržite dok se ne izmrvi. Sipajte vino i čim ispari dodajte rendani paradajz, začinite lovorovim listom i ostavite sos da se dinsta na tihoj vatri oko 2 sata.
Počinjemo sastavljanje lazanje. U odgovarajući pleh sipajte malo bešamel sosa, odogo stavite red kora od nadeva, parmezana, bešamel sosa i ponovo koru, nadev, parmezan i bešamel sos.
Ređajte dok ne potrošite sastojke, odozgo treba da ostane bešamel sos i obilno ga pospite parmezanom.
Lazanju pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.