Način pripreme
Prepolovite kore za pitu da dobijete manje listove.
Pravougaoni pleh koji odgovara veličini kora obilno namazati maslacem. Stavite polovinu u tepsiju, svaku premažite maslacem. Možete ih i malo zgužvati ako ne odgovaraju veličini savršeno.
U šerpi zagrejte ulje i u njemu propržite seckani beli luk. Kada zamiriše dodajte seckani spanać, posolite i pobiberite. Pržite oko 2-3 minuta ili dok listovi spanaća lepo ne uvenu, ali i dalje drže svežu boju.
Dinstani spanać rasporedite preko kora za pitu.
U posudi ili blenderu pomešajte jaja sa sirom i ceđenim kislim mlekom (ili pavlakom). Dobro je ako je sve mleveno/mućeno i kremaste teksture.
Smesu prelijte preko spanaća i prekrijte preostalim korama, svaku premažite rastopljenim maslacem.
Stavite pitu od spanaća u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20-25 minuta ili dok gornja i donja kora lepo ne porumeni. Zatim izvadite pleh, pospite rendanim kačkavaljemi pecite još 5-10 minuta da se istopi.
Pitu od spanaća sa korama za pitu poslužite sa kriškama paradajza.
Prijatno!