Način pripreme
Rerna na 180 stepeni. Pleh pokriven papirom za pečenje. Radi se mikserom.
1. Bademe, šećer u prahu i kore od pomorandže sameljite u blenderu u mrvice.
2. Maslac umutite mikserom dok ne pobeli. Dodajte smesu sa mlevenim bademima i mutite na manjoj brzini oko 1 minuta. Dodajte jaje i sok od pomorandže. Promešajte i na kraju dodajte i prosejano brašno.
Testo izvadite i podelite na dva jednaka dela, od kojih napravite cilindre i umotajte ih u providnu foliju. Ostavite ih u frižideru na najmanje 4 sata ili preko noći.
Kada je testo dobro ohlađeno, izvadite ga, ostavite ga nekoliko minuta da odstoji na sobnoj temperaturi.
U široki ravni tanjir sipajte kristal šećer i svaki rolat uvaljajte sa svih strana. Nakon toga ga nasecite na kolutove debljine oko 1 cm.
Poređajte kolutove u pleh sa malo većim rastojanjem između njih. Pleh postavite u frižider na oko 15 minuta da se testo stegne i da se ne razlije previše prilkom pečenja.
Pecite na 180 stepeni oko 13-15 minuta, ili dok kolutovi ne dobiju zlatne ivice po krajevima keksa.