Način pripreme
Dobijamo oko 40 komada, ali ovi kalupi su mali. Ako koristite veće, biće ih manje.
Možete ispeći celu sesu u kalupu. Doza je za jedan normalan kolač.
Kolač pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pratite i procenite u zavisnosti od rerne. Moja je na gas i peče drugačije.
Za merenje koristim čašu od 250 ml.
Jaja i šećer umutimo lepo. Smesa treba da bude mekana i svetla. Nakon toga dodajemo ulje, sok od pomorandže, vanilu i ponovo mešamo. Na kraju dodajemo brašno sa praškom za pecivo i mutimo. Jedan mali deo odvajamo i stavljamo kakao.
Kalupe mažemo sa malo maslaca. Prvo sipamo belu smesu - oko 1 cm. Udaram kalupom o sto nekoliko puta da se lepo rasporedi smesa. Nakon toga dodajemo po 1 kašičicu braon smese i odozgo završavamo belom.
Ne punite mnogo kalupe. Prve sam prepunila.
Pekla sam u air friyer-u. Uključimo da se lepo ugreje. Prvo pečemo 10 minuta na 170 stepeni. Nakon toga okrećemo na jednu dasku pažljivo i vadimo iz kalupa. Pečemo još 10 minuta sa druge strane.