Keks torta s čokoladnim musom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
20/04/2017
"Strašan dezert koji se priprema za samo 10 minuta. Gricnite i nek vam je slatko!"
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije18
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12 050
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • maslac - 120 g
  • čokolada (crna ili mlečna) - 250 g
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • želatin - 5 g
  • lešnici - 20 g
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Sameljite ili izmrvite keks. Rastopite maslac i u posudi ga pomešahte s keksom. Stavite smesu u kalup za tortu i pritisnite je prstima. Izlomite čokoladu i istopite je na vodenoj pari.

Umutite pavlaku dok postepeno dodajete šećer u prahu. U ohlađenu čokoladu dodajte pavlaku iz tri puta, dok mešate špatulom. Pripremite želatin na način označen na pakovanju.

Dodajte ga u dobijeni krem i promešajte. Sipajte smesu preko kore za tortu i stavite tortu u frižider bar na 4 sata.

Čim se torta već stegla prođite nožem s unutrašnje strane zidova i oslobodite je kalupa. Za ukras sam izlomila nekoliko lešnika.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar