Način pripreme
Izlomite čokoladu na komade, dodajte maslac i istopite ga na pari. Promešajte dok se potpuno ne rastopi i ne ujednači.
Izlomite na krupnije komade orahe, a jaja umutite zajedno sa šećerom u vazdušastu penu. Brašno se proseje sa praškom za pecivo. Sve sastojke promešajte u dubokoj posudi veoma dobro.
Gotovu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte površinu. Čokoladni brauni pecite 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nasecite na kvadrate kade se prohladi.
Za preliv istopite crnu čokoladu na pari, dodajte pavlaku, mešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu i prelijte ohlađeni brauni. Po želji možete posuti mlevenim orasima ili drugim orašastim plodovima.
Recept za brauni je gotov! Servirajte sa kuglom domaćeg sladoleda.