Način pripreme
Tepsiju srednje veličine obložite papirom za pečenje i istopite maslac.
Odvojite belanca i žumanca i umutite belanca u suvoj posudi sa 1/3 šećera. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi, kako bi dobili lep sneg.
U drugoj posudi umutite žumanca sa ostalim šećerom dok se masa ne udvostruči. U žumanca i šećer dodajte lagano ohlađeni rastopljeni maslac i dobro promešajte. U ovu smesu dodajte prosejano brašno i ponovo promešajte.
Dolijte sveže mleko, promešajte da se masa ujednači i dodajte liker.
Na kraju dodajte belanca i mešajte lagano u jednom pravcu dok se masa ne ujednači. Nemojte se brinuti ako vam se učini da je masa ređa od običnog testa za biskvit.
Sipajte masu u kalup i pecite na 160-180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Kolač je gotov, kada gornja korica očvrsne i postane braonkasta. Ako proveravate čačkalicom, ona treba da bude suva samo do polovine, dok u donjem delu treba da bude vlažna. Zbog toga je naš kolač magičan!
Dobro je da ostavite kolač da se prvo ohladi u rerni, a nakon toga da ga izvadite i ohladite do kraja.
Pri serviranju kolač pospite šećerom u prahu.
Možete kolač poslužiti i dok je lagano topao. I tada ćete osetiti dva nežna sloja - laki biskvit odozgo i nežni krem kao puding dole.