Način pripreme
Prvo prelijte želatin sa 20-30 ml hladne vode i ostavite da nabubri oko 5-6 minuta. Za to vreme ugrejte sok od višnje. Istopite želatin na pari da postane tečan i dodajte ga u sok. Promešajte.
Sipajte po 4 kašike od soka u svaku čašu. Poređajte čaše u frižideru. Čaše malo nagnite, kako bi sok izgledao efektnije.
Umutite jaja viljuškom i dodajte po malo brašna i mleka, dok se ne sjedini. Razredite sa još malo mleka, a preostalo mleko stavite na vatru. Dodajte šećer i promešajte dok se fino ne zagreje.
Kda se šećer istopi, sipajte smesu sa jajima u mleko uz neprestano mešanje. Dodajte vanilu i maslac u krem dok je vruć. Promešajte da se maslac istopi.
Mlečni krem, dok je topao, ali ne i vruć, rasporedite u čaše.
Crveni krem lagano ugrejte i sipajte preko belog da cure mlazevi. Dopunite čaše kremom, a na kraju prelijte sa još malo crvenog soka.
Možete sve ukrasiti želiranim jagodama, koje ste potopili u crveni sok i ohladili. Servirajte krem hladan.