Kolač Brzo, lako, ukusno

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
26/04/2017
"LAKO možete da nas uvedete u iskušenje sa ovim UKUSNIM kolačem i mi ćemo BRZO da ga pojedemo - evo zbog čega je dobio ovakvo ime "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 084
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca u 2 posude. U prvoj umutite belance sa malo soli i polovinom šećera dok se smesa ne zgusne.

Žumanca umutite posebno sa preostalim šećerom i sjedinite dve smese.

Mešajte drvenom kašikom i malo po malo dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo dok ne dobijete homogenu masu.

Na kraju dodajte vanile i sipajte masu u pleh premazan uljem i posut brašnom. Stavite kolač da se peče 15-20 minuta na 110-120 stepeni.

Gotovu koru prelijte sokom iz kompota, a kada se dobro ohladi, nasecite breskve na tanke režnjeve i poređajte ih u oblik sunca. Nabubreli želatin rastvorite u zagrejanom soku od kompota i prelijte kolač. Ostavite u frižider da se stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar