Način pripreme
Tikvice i šargarepa se oljušte i sitno izrendaju. U posudi se viljuškom umuti jaje, dodaje se mrvljeni sir i brašno ili prezle, ja sam stavila 2 ravne kašike prezle. Dobro se promeša.
Pospemo iseckano povrće solju i biberom, dodajemo iseckane začine, promešamo i sipamo u pleh namazan uljem i posut brašnom, ja sam koristila vatrostalnu činiju.
Sipa se smesa sa umućenim jajima, sirom, 2 supene kašike ulja i ponovo promeša i poravna kašikom. Stavljamo u hladnu rernu i pečemo na 180-200 stepeni 30 minuta, dok ne porumeni i jaja se stegnu.
Vadi se iz pleha i posipa rendanim kačkavaljem i varća u rernu na još 5-6 minuta, dok se kačkavalj ne rastopi i porumeni. Vadi se, ohladi i seče na porcije.
Serviramo sa domaćim ovčijim kiselim mlekom. Toliko je ukusno, da ćete se zaljubiti u ovo zapečeno jelo na prvu zalogaj. Ukusno je i toplo i hladno.