Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Pohovani topljeni sir u korama za pitu

Pohovani topljeni sir u korama za pitu

Svetlana LazarovaSvetlana Lazarova
Početnik
8746
Pohovani topljeni sir u korama za pitu
Fotografije: Diana Kostova
1 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Perfektno meze uz pivo će biti još ukusnije, ako ga pre pohovanja uvijete u kore za pitu"

Potrebni sastojci

  • topljeni sir - različite vrste trouglastog
  • kore za pitu - fine
  • ulje - za prženje i premazivanje kora
  • skrob - 1 kašika pšeničnog
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada
  • biber
  • beli luk u prahu
  • so
  • začini - po izboru
  • slatko od borovnice
  • slatko - kiseli sos - jednake količine kečapa, soja sosa i meda
* merne jedinice

Način pripreme

Horizontalno isecite topljeni sir na pola. Koru za pitu premažite uljem i podelite na 4 dela. Uvijte komad sira u koru, tako da dobijete paketić, ali ga dobro umotajte da se na izliva.

Za pohovanje: Rastvorite skrob i prašak za pecivo u malo vode. Dodajte umućena jaja, biber, beli luk u prahu i so. Dodajte i druge začine po želji. obijene paketiće umočite u smesu sa jajima i ispržite u dobro zagrejanom ulju, dok ne porumene.

Poslužite sa slatko od borovnice i slatko-kiselim sosom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: