Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Sir Saganaki u korama za pitu

Sir Saganaki u korama za pitu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Sir Saganaki u korama za pitu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Predjelo, dostojno i za najposebniji povod Neobičan sir, upakovan u hrskave kore za pitu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 3 komada
  • sir - 600 g
  • maslac - 50 g
  • susam
  • balzamovo sirće - 1 supena kašika
  • med - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte sir na pločice debljine 1 cm i dimenzija 6x6 cm. Rasecite svaku koru na dva dela. Namažite ih istopljenim maslacem.

U jedan kraj stavite komadić sir i zagrnite pažljivo kao kesu. Tako uradite sa ostalim sastojcima. Zagrejte u tiganju više masnoće.

Ispržite kesice i ostavite in na papirnom ubrusu. Pospite ih blago ispečenim susamom.

Pomešajt emed i sirće, zalijte pečeni sir i servirajte. Recept znam od jedne prijateljice koja živi u Grčkoj.

Sir Saganaki u korama za pitu je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: