Nutela fadž brauni

DianaDiana
Šegrt
2638311
Nutela fadž brauni
Fotografije: Diana
2 / 6
28/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"U idealnom svetu, u jednom parčetu nutela fadž braunija bilo bi 0 kalorija."

Potrebni sastojci

  • za brauni koru
  • maslac - 3/4 šolje, istopljen
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3/4 šolje
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičica
  • so - prstohvat
  • kakao - 4 - 5 kašika
  • vanila
  • pomorandžina kora - 2 kašičice, narendana
  • za fadž pastu
  • kondenzovano mleko - 379 g, zaslađeno (1 kutija)
  • maslac - 2 kašike
  • čokoladne mrvice - 1 1/2 šolje
  • tečna čokolada - 1 šolja, Nutela
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno, so, prašak za pecivo i kakao zajedno prosejte. Istopljeni maslac umutite sa šećerom, a jaja dodajte jedno po jednu u suve sastojke. Mutite dok se smesa ne ujednači i dodajte pomorandžinu koru i vanilu. Rernu ugrejte na 180 stepeni.

U međuvremenu pokrijte pleh za pečenje papirom za pečenje (pleh dimenzija 20/24 cm). Kolač se peče oko 20 minuta. Ohladite ga.

Pripremite fadž krem, tako što sve promešate sve namirnice i istopite ih na pari ili u mikrotalasnoj, ali budite pažljivi, jer smesa ne treba da proključa.

Mešajte je neprekidno dok ne dobijete gladak krem. Nanesite krem preko već ohlađene kore i ostavite sve najmanje 2 sata u frižideru. Nasecite desert na željene komade.

Možete da u kolač dodate sušeno voće ili orašasto voće ili krem. Ako volite sveže voće, možete ga iseći na listiće i da ga poređate između kore i krema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: