Kunefe

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Kunefe
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
9 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Želim vam uspešan i miran dan s ovim neverovatno ukusnim prelivenim turskim slatkišem. Turski deserti su svetski poznati, a kunefe ima posebno mesto među njima"

Potrebni sastojci

  • kadaif - 100 g
  • sir - 100 g mocarele ili neki drugi nezreli sir
  • maslac - 50 g
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • sok od limuna - 1 kašika
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno napravite šećerni sirup od navedenih namirnica i na kraju ih aromatizujte vanilom i korom limuna.

U srednjem tiganju dobro namažite maslacem dno i zidove. Namrvite pola kadaifa i dobro ga pritisnite na dno posude, da se čvrsto zalepi.

Odozgo nakidajte na manje parčiće mocarelu ili drugu vrstu svežeg i nezrelog sira. Dodajte malo maslaca i pritisnite pažljivo ostatak izmrvljenog kadaifa - gledajte da dobro prekrijete mocarelu i da je pritisnete.

Zagrejte na slabiju temperaturu ringlu i stavite tiganj s desertom. Nakon što dobije odozdo dobije zlatastu boju, koristite tanjir ili drugi tiganj, da ga okrenete da se ispeče i s druge strane. Pre nego što vratite kadaif, očistite posudu i ponovo je premažite maslacem.

Prelijte kunefe ohlađenim šećernim sirupom, odozgo možete da pospete izmrvljenim orašastim voćem - orasima, pistaćima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: