Kunefe (jednostavna varijanta)

14/08/2017
"Kunefe sa mocarelom!!!! Obavezno morate probati!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano657
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kadaif - 350 g, sirov
  • maslac - 100 g
  • mocarela - 3 lopte
  • za preliv
  • šećer - 1 i 1/2 šolje (300 ml)
  • voda - 1 i 1/2 šolje (300 ml)
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • za posipanje
  • pistaći - 1 šaka, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se pripremi surup od šećera i vode. Kuva se 5-10 minuta, dok se ne zgusne, dodaje se sok od limuna i ostavlja da se potpuno ohladi.

Maslac se rastopi i jednim delom se namaže pleh, prečnika 22 cm. Sirov kadaif se podeli na dva dela, razdrobi se rukama i polovina se poređa u pleh.

Mocarela se iskida na komade i poređa preko kadaifa. Odozgo se stavlja druga polovina kadaifa, preliva se preostalim maslacem, tako da ode svuda.

Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne porumeni. Čim se izvadi iz rerne se preliva hladnim prelivom i posipa mlevenim pistaćima.

Servira se topao. Dobro ide uz kuglu sladoleda ili šlaga.
Uvek pripremam preliv ujutru, stavljam kunefe i pečem ga za vreme jela, da bi bio gotov, kad stignem do deserta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti