Turski kunefe

Kremena IvanovaKremena Ivanova
Početnik
23
Turski kunefe
Fotografije: Kremena Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nep propustite jedan od tipičnih deserata turske kuhinje - kjunefe"

Potrebni sastojci

  • šećer - 450 g
  • voda - 350 ml
  • sok od limuna - 3 kašike
  • kadaif - 400 g, sirov
  • mocarela - 400 g, sir
  • maslac - 200 g
  • pistaći - istucani, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer i voda se stavljaju da vru dok se ne pretvore u sirup.

Dodaje se sok od limuna i posuda se sklanja sa vatre. Ostavlja se da se ohladi.

Kadaif se podeli na niti, a sir se iskida.

Maslac se istopi u maloj posudi za pečenje, stavlja se pola kadaifa, raspoređuje se sir i pokriva se preostalim kadaifom.

Turski desert se peče oko 30 minuta na 170 stepen, dok ne postane zlatasto braon.

Izvadi se i preliva se hladnim sirupom.

Poklapa se nekoliko minuta i posipa se istucanim pistaćima.

Desert turski kadaif se servira vruć da bi sir bio rastopljen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: