Način pripreme
Svi sastojci su za samo jedan tanjir slatkiša kunefe! Možete ga praviti i u plehu, i pritom srazmerno povećajte sastojke.
Staviti vodu sa šećerom da provri. Ostaviti sirup da vri, dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi i staviti parče limuna, da se sirup ne bi ušećerio.
Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša, umutiti ga sa pekmezom i namazati tanjir za kunefe. Staviti deo kadaifa i pritisnuti dobro prstima. Nakon toga staviti sir. Ukoliko stavljate mocarelu 2 pakovanja će vam biti dovoljna.
Preko sira ponovo staviti kadaif i jako pritisnuti prstima. Ukoliko imate i drugi tanjir za kunefe, možete njime pritisnuti. Ideja je da se kadaif ne mrvi nakon što se ispeče.
Staviti tanjir na rernu i podizati malo kraj, da vidite da li je pečeno. Na slici se vidi kako treba da izgleda pečeno kunefe. Kada je gotovo, okrenuti sa druge strane i staviti malo parče maslaca.
Kada se ispeče sa obe strane, kunefe preliti hladnim šećernim sirupom. Neophodno je da tanjir bude pun sirupa. Posuti mlevenim pistaćima i servirati toplo.
Neka vam je slatko, jer stvarno jeste :)