Način pripreme
Za recept za kolač od jabuka sa maslacem i cimetom prvo se mute jaja sa šećerom u vazdušastu penu. Dodaje se prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro se izmeša.
Maslac se istopi i postepeno se dodaje u testo uz neprestano mućenje mikserom.
Dve jabuke se ogule i naseckaju na male komadiće. One se dodaju u testo zajedno sa vanilom i cimetom. Koristim prirodni cimet, zato što mi se ukus i aroma više dopadaju.
Sipa se u tepsiju prečnika 24 cm, na papir za pečenje.
Ostale dve jabuke se ogule i naseckaju na tanke polumesece. Ređaju se na kolač od jabuka u oblik vetrenjače. Odozgo se posipaju smeđim šećerom.
Peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo 40-50 minuta. Dobija se veoma ukusan, aromatičan i sočan voćni kolač.
Takođe, pogledajte ideje za paj sa jabukama i recepte za vazdušaste kolače sa jabukama.