Kuglof sa tečnom čokoladom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
04/05/2017
"Osvojili ste nas kuglofom, ali čim smo shvatili da u receptu ima i tečne čokolade, odmah smo zaboravili na dijetu "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 343
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja, da je na sobnoj temperaturi
  • maslac - 125 g, da je na sobnoj temperaturi
  • šećer 1 - šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • za nadev
  • tečna čokolada - 400 - 500 g
  • za dekoraciju
  • crna čokolada
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Mleku dodamo sodu, promešamo dobro i ostavimo da nakisne. U odvojenoj posudi umutimo jaja mikserom. Dodamo im šećer i dobro promešamo.

Nakon toga dodamo mleko sa sodom i ponovo promešamo. Zatim dodamo brašno, prethodno prosejano zajedno s praškom za pecivo. Promešamo dobro i dodamo i maslac.

Nakon toga sipamo smesu u prethodno podmazan i brašnom posut kalup za kuglof i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kuglof ne bude gotov.

Kada izvaimo kuglof iz rerne, izvadimo ga iz kalupa i ostavimo da se potpuno ohladi. Zatim nožem (može i koncem) isečemo tortu na dva dela.

Kašikom izdubimo donji deo, napunimo ga tečnom čokoladom i slepimo dva dela. Odozgo ukrasimo istopljenom crnom čokoladom i kokosovim brašnom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar