Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kuglof sa tečnom čokoladom

Kuglof sa tečnom čokoladom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Kuglof sa tečnom čokoladom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Osvojili ste nas kuglofom, ali čim smo shvatili da u receptu ima i tečne čokolade, odmah smo zaboravili na dijetu"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja, da je na sobnoj temperaturi
  • maslac - 125 g, da je na sobnoj temperaturi
  • šećer 1 - šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • za nadev
  • tečna čokolada - 400 - 500 g
  • za dekoraciju
  • crna čokolada
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Mleku dodamo sodu, promešamo dobro i ostavimo da nakisne. U odvojenoj posudi umutimo jaja mikserom. Dodamo im šećer i dobro promešamo.

Nakon toga dodamo mleko sa sodom i ponovo promešamo. Zatim dodamo brašno, prethodno prosejano zajedno s praškom za pecivo. Promešamo dobro i dodamo i maslac.

Nakon toga sipamo smesu u prethodno podmazan i brašnom posut kalup za kuglof i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kuglof ne bude gotov.

Kada izvaimo kuglof iz rerne, izvadimo ga iz kalupa i ostavimo da se potpuno ohladi. Zatim nožem (može i koncem) isečemo tortu na dva dela.

Kašikom izdubimo donji deo, napunimo ga tečnom čokoladom i slepimo dva dela. Odozgo ukrasimo istopljenom crnom čokoladom i kokosovim brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: