Način pripreme
Za smesu za kolač:
1. Nasecite jagode na male komade i ostavite ih da odstoje u šampanjcu (50 ml + 4 kašike, koje ćete kasnije odvojiti za krem). Što više vremena jagode odstoje, bolje je.
2. Umutite maslac sa šećerom u vazdušast krem.
3. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje.
4. Sipajte polovinu brašna, koje ste prosejali sa praškom za pecivo.
5. Ocedite jagode i odvojite 50 ml šampanjca, koje sipajte u smesu, zajedno sa mlekom. Dobro promešajte.
6. Dodajte preostalo brašno i ponovo promešajte dobro.
7. Na kraju stavite i jagode i pažljivim mešanjem ih sjedinite u smesu.
8. Sipajte gotovu smesu u kalup po vašoj želji. Možete polovinu sipati u kalup za kuglof, a drugu polovinu možete sipati u kalupe za mafine. U tom slučaju kalup za mafine izvadite ranije, jer se brže peku.
9. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta.
Za buter krem:
1. Umutite maslac, šećer u prahu, odvojene 4 kašike šampanjca i slatko od jagoda u vazdušast krem.
2. Dodajte krem sir i još malo mutite na smanjenoj brzini miksera.
Kada je krem gotov, i kejk ili mafini ohlađeni, ukrasite površinu. Odozgo stavite komade jagoda. prijatno!