Način pripreme
Jaja se mute dok se ne dobije vazdušast krem. Dodaje se šećer i mućenje se nastavlja.
Nakon toga se dodaje skrob, tako što se naizmenično slaže sa uljem, završava se skrobom.
Smesa se deli na dva dela. Ispeku se dve kore u kalupima 24-26 cm na 180 stepeni. Svaka kora se peče otprilike 20 minuta. Ostavlja se da se ohladi.
U kaserolu se sipa 350 ml šampanjca, ostavlja se da provri. U posudi se pomešaju puding i ostali šampanjac.
U drugoj posudi se mute jaja sa šećerom. Vreli šampanjac se sipa u puding, pri čemu se energično meša. Nakon toga se smesa sipa u tankom mlazu u jaja.
Smesa se vraća nazad na ringlu i meša se dok se ne zgusti. Krem se sipa u veliki plitki tanjir i pokriva se folijom. Ostavlja se da se u potpunosti ohladi.
Kada se krem ohladio, u delovima se dodaje u umućenu pavlaku. Jedna kora se seče na dva dela.
Stavlja se jedan deo u prsten na poslužavnik. Premazuje se slatkom i pokriva se drugim delom. Sipaju se 2/3 krema, dobro se zagladi i pokriva se drugom korom. Sipa se ostali krem, zagladi se i ostavlja se u frižideru barem na sat vremena.
Torta sa pavlakom se vadi iz frižidera.
Skida se prsten i cela torta se premazuje umućenom pavlakom.
Sa strane se lepi izrendanom čokoladom, odozgo se posipa izmrvljenim puslicama i krupno narendanom čokoladom.
Torta sa šampanjcem i puslicama je gotova.