Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice od krompira sa maslinama

Kiflice od krompira sa maslinama

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Kiflice od krompira sa maslinama
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
25
"Kladimo se da su ovoliko ukusne slane kiflice niste probali do sada"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • integralno brašno - 1 1/3 šolje pšenično
  • masline - 100 g
  • biljni sir - 150 g
  • biljni kačkavalj - 100 g
  • maslac - 200 g
  • sojino mlleko - 2 supene kašike
  • so - 2 prstohvata
  • jaja - 1 komad + 1 đumance za premazivanje
  • bosiljak
  • origano
  • muskatni oraščić
  • ulje - ili maslinovo ulje
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na kockice. Nakon toga se prelije vodom, dodaje se prstohvat soli i nekoliko kapi ulja/maslinovog ulje. Krompiri se stavljaju da se kuvaju.

Za to vreme se vade koštice iz maslina i seku se na male parčiće. Kačkavalj i sir se rendaju. Kad krompiri budu gotovi se skidaju sa vatre i ocede.

U dubokoj posudi se izgnječe krompiri i u njih se dodaje rastopljen maslac. Krompir se promeša. Dodaju se iseckane masline i narendani kačkavalj i sir. Dobro se promeša. Nakon toga se dodaje jaje, sojino mleko i začini. Umesi se meko testo.

Gotovo testo se razvuče na radnoj površini i uz pomoć poklopca šerpe se iseče krug. Dobijeni krug se iseče na 6 ili 8 trouglova.

Trouglovi se uvijaju u kiflice i stavljaju u pleh, obložen papirom za pečenje. Isto se pravi i sa preostalim trouglovima. U posebnoj posudi se umuti žumance, malo ulja/maslinovog ulja u malo vode. Ovom smesom premažemo kiflice i posipamo susamom.

Peku se u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko 25-30 minuta. Kad budu gotove se poprskaju sa malo vode i uviju u čistu krpu na oko 5-10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: