Način pripreme
Krompir se oljušti i iseče na kockice. Nakon toga se prelije vodom, dodaje se prstohvat soli i nekoliko kapi ulja/maslinovog ulje. Krompiri se stavljaju da se kuvaju.
Za to vreme se vade koštice iz maslina i seku se na male parčiće. Kačkavalj i sir se rendaju. Kad krompiri budu gotovi se skidaju sa vatre i ocede.
U dubokoj posudi se izgnječe krompiri i u njih se dodaje rastopljen maslac. Krompir se promeša. Dodaju se iseckane masline i narendani kačkavalj i sir. Dobro se promeša. Nakon toga se dodaje jaje, sojino mleko i začini. Umesi se meko testo.
Gotovo testo se razvuče na radnoj površini i uz pomoć poklopca šerpe se iseče krug. Dobijeni krug se iseče na 6 ili 8 trouglova.
Trouglovi se uvijaju u kiflice i stavljaju u pleh, obložen papirom za pečenje. Isto se pravi i sa preostalim trouglovima. U posebnoj posudi se umuti žumance, malo ulja/maslinovog ulja u malo vode. Ovom smesom premažemo kiflice i posipamo susamom.
Peku se u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko 25-30 minuta. Kad budu gotove se poprskaju sa malo vode i uviju u čistu krpu na oko 5-10 minuta.