Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa nadevom od paprika

Pileći file sa nadevom od paprika

Pileći file sa nadevom od paprika
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Šareno, lepo i mnogo aromatčno, zato što hrana treb da nosi užitak svim čulima"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • paprika - 1 zelena + 1 crvena + 1 žuta
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • ulje
  • so
  • biber
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tanke i velike filete. Začinite biberom i solju. Iseckajte luk sitno, a paprike na žilijen.

Ugrejte malo ulja i stavite paprike. Kad omekšaju, dodajte i luk. Pržite dok ne bude skroz gotovo, posolite i promešajte. Izvadite smesu na ubrus na kratko.

U jedan kraj filea stavite nadev i preklopite drugim delom mesa. Zatvorite čačkalicom za zube.

Sipajte u tiganj još malo masti i sačekajte da se ugreje. Gotove filee potopite u umućena jaja i uvaljajte u prezle.

Pržite sa obe strane.

Servirajte preko kolutova paradajza, grilovanih na gril tiganju na kratko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: