Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolnice»Pileći file sa suvim šljivama

Pileći file sa suvim šljivama

Pileći file sa suvim šljivama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Efikasan predlog, sa kojim ćete ostaviti utisak na gurmane i specijalne goste"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • suve šljive - 9 komada, bez koštica
  • orasi - 9 komada
  • slanina - 8 komada, dimljena, na trakice
  • ruznarin - 8 komada, grančice za ražnjiče
  • so
  • ulje
  • crno vino - 200 ml
  • topljeni sir - 150 g
  • šećer - supene kašike
  • pavlaka za kuvanje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte vino + šećer. Stavite na vatru i ostavite da vri dok se ne redukuje. Pomešajte topljeni sir sa pavlakom.

Šljivu sitno isecite, jedan orah i dodajte ih u sir i promešajte.

Isecite meso na porcije i rukom oblikujte kao panj. Napravite prorez po sredini ali ne do kraja.

Posolite i stavite po jednu suvu šljivu i orah. Uvijte sa strane trakom slanine i svako parče posebno nanižite na grančicu ruzmarina.

Ugrejte malo masti i pržite na thoj vatri. Okrećite meso nekoliko puta i odozgo lagano pritiskajte kašikom.

U tanjir stavite sir i odozgo stavite gotovo meso sa grančicom ruzmarina. Dodajte sa strane po dve supene kašike redukovanog vina.

Jelo se može pripremati sa ćuretinom ili pačetinom. Ukusno, efikasno i veoma lako.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: