Način pripreme
U posoljenu vodu i 1 kašičicu karije stavite pirinač da se skuva 15 minuta. Izvadite ga u cediljku i ostavite da se ocedi.
Isecite luk na veoma sitno i propržite ga na tihoj vatri. Dodajte vino i čekajte da polovina ispari i sipajte pavlaku. Ostavite malo da se krčka i stavite narendani kačkavalj, iseckane pečurke, prstohvat soli i bibera. Promešajte i čim se kačkavalj rastopio, sklonite s ringle i čekajte da se blago ohladi.
Maslacem podmažite šest posuda za krem karamel. Napunite ih pirinčom i u sredini napravite ruu. Napunite smesom s pečurkama, prekrijte sa još malo pirinča i pritisnite kašikom. SVaku posudu prekrijte folijom i zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite posude i ostavite ih.
Isecite meso na šest porcija i začinite biberom i solju. U vrelom ulju ga zapecite sa svih strana. Na dno u rernu stavite posudu s malo vode. Stavite roštilj rešerku na srednji nivo i na nju naređajte meso. Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo (oko jedan sat).
Stavite maslac za sos da se istopi na slaboj vatri i dodajte brašno. Promešajte dobro da se ne stvore grudvice. Umutite žumanca i pavlaku i dodajte ih brašnu. Promešajte i ostavite da se zagreje još dva minuta, ali da ne provri.
Dodajte vino, so i biber. Promešajte i nakon minut sklonite s ringle. Pripremite šest tanjira za serviranje. Mokrim nožem prođite po zidovim posuda s pirinčem, okrenite ih na svaki tanjir i sklonite posudicu. Stavite gotovo meso i prelijte sosom.