Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Slatki šaran sa kornfleksom

Slatki šaran sa kornfleksom

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Šegrt
91102
Slatki šaran sa kornfleksom
Fotografije: Vildan Ahmedova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Jedan predivan recept koji možete da pripremite, a nakon toga i da pojedete sa decom"

Potrebni sastojci

  • kornfleks - 300 g sa kakaom
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 5 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • slatka pavlaka
  • kakao - 50 g u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutiti u sneg, dodati šećer i dobro umutiti mikserom ponovo u čvrst sneg. Dodati kiseli mleko i brašno, pa mešati dok se ne dobije homogena smesa.

Smesu podeliti na dva ili tri dela i peći ih posebno, da bi se dobile kore. Ukoliko imate tavu u obliku ribe, pecite u njoj, ukoliko nemate, pecite u kakvoj god tavi imate, pa ćete posle iseći kore u obliku šarana.

Nakon što se kore ispeku, jednu staviti u tavu i posuti kornfleksom, a nakon toga pažljivo preliti pavlakom, tako da popuni prazna mesta između kornfleksa. Isto ponoviti i sa ostalim korama, i ređati ih jednu preko druge.

Poslednju koru preliti samo pavlakom, pa preko pavlake pažljivo poređati kornfleks, i to samo u onom delu gde je telo šarana, bez repa i glave.

Za oči šarana možete koristiti bombone u boji (Bonibon) ili kakve god imate pri ruci. Oblikovati resice na repu. Iseći i mali deo od glave, da bi se dobila usta šarana.

Po želji, celu ribu posuti sa malo kakaoa. Ostaviti u frižideru da se stegne pavlaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: