Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Terin»Terin sa paprikom i pilećom džigericom

Terin sa paprikom i pilećom džigericom

Terin sa paprikom i pilećom džigericom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
5
"Prefinjen terin kojim ćete zapanjiti goste - ukusan i aromatičan. Idealan za prazničnu večeru"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • paradajz - 2 kom.
  • paprika - 6 kom. pečene
  • prezle - 1 šaka
  • jaja - 2 kom.
  • sir - 100 g
  • pileća džigerica - 150 g
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti i staviti da se kuva. Iscediti ga od vode, posoliti, i dok je još topao ga pasirati u pire. Džigericu očistiti i oprati. Staviti je da se kuva 10 minuta u posoljenoj vodi. U posudi umutiti jaja i dodati izmrvljen sir, prezle i nasečenu pečenu papriku.

Skuvanu džigericu iscediti i sitno naseckati. Dodati je u smesu i posoliti i pobiberiti. U pleh staviti papir za pečenje. Paradajz naseći na kolutiće i poređati na dnu. Preko njih sipati smesu sa džigericom.

Prekriti pireom od krompira, i blago pritiskati kašikom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Sačekati da se ohladi i okrenuti u posudu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: