Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Makarone sa pilećom džigericom

Makarone sa pilećom džigericom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Makarone sa pilećom džigericom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Samo da dodamo da su džigerice takođe sa pavlakom i kačkavaljem, sa dve reči - neverovatne su"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • makarone - 200 g
  • crni luk - 1 glavica
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • jaja - 3 komada, sveža
  • kiselo mleko - 300 g
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • kari - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • peršun - po ukusu, isečen, svež
  • ulje - za podmazivanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Makarone skuvajte i ocedite.

Pileće džigerice upržite u maslinovom ulju. Dodajte im narendani crni luk, kari, so i biber.

Skinite sa vatre i promešajte sa makaronima.

U posudu, koju ste premazali maslacem, sipajte džigerice, luk, makarone i prelijte umućenim jajima, kiselim mlekom, pavlakom i kačkavaljem.

Stavite u rernu da se zapeče. Pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: