Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Korpice»Gnezda sa pavlakom i slatkom

Gnezda sa pavlakom i slatkom

Gnezda sa pavlakom i slatkom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Iskušenja sa sirupom, za sve koji se ne libe da jedu slatkiše sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • za gnezda
  • brašno - 250 g
  • kvasac - 15 g svežeg
  • jaja - 2 kom.
  • maslac - 35 g na sobnoj temperaturi
  • med - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • sveže mleko - 150 ml
  • vanila - 1 kesica
  • za sirup
  • voda - 500 ml
  • šećer - 150 g
  • rum - 2 - 3 kapi ekstrakta
  • za garnituru
  • slatko od borovnica
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejati. Kvasac rastvoriti u mlako sveže mleko. Umutit jaja, dodati med, so, rastopljeni maslac, vanilu i mleko sa kvascem. Smesu sipati u brašno i mešati dok smesa ne postane homogena.

Napuniti kalupe za mafine smesom, i ostaviti da narastu 30 minuta. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni do zlatne boje. Ohladiti gnezda.

Napraviti sirup od vode i šećera. Čim tečnost provru, skinuti sa vatre i dodati ekstrakt ruma.

Gnezda potopiti, okrenuti nekoliko puta dok ne upiju dobro tečnost. Umutiti pavlaku mikserom u gust krem. Garnirati gnezda sa slatkom od borovnica i pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: