Način pripreme
Priprema kora: U dubokoj posudi umutiti jaja sa šećerom. U brašno dodati prašak za pecivo, pa prosejati.
U smesu sa jajima i šećerom dodati vanilu, ulje, vodu i brašno. Dobro promešati.
Smesu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan deo sipati kakao i mešati dok se ne dobije homogena smesa.
U okrugli kalup sa padajućim dnom postaviti papir za pečenje i nakon toga sipati smesu. Isto uraditi i sa drugom smesom. Peći u zagrejanoj rerni dok se kore ne ispeku.
Priprema kremova:
Za krem pavlaku pratiti uputstvo sa kesice same krem-pavlake.
Za kakao krem:
Umutiti jaja i šećer, dodati brašno, vanilu i postepeno mleko.
Umutiti dobro mikserom. Na kraju dodati kakao i ponovo umutiti. Kuvati do željene gustine.
Priprema čokoladnog preliva:
Nalomiti čokoladu na pračiće i dodati u kipuće mleko, nakon čega dodati maslac, kakao i šećer.
Mešati drvenom špatulom dok se ne rastopi čokolada i dok ne dobijete željenu gustinu. Ostaviti da se ohladi.
Oblikovanje kolača:
Preko braon kore sipati kakao krem.
Odozgo postaviti belu koru, pa preko nje sipati krem-pavlaku. Završiti braon korom.
Na kraju preliti čokoladnim prelivom, nakon čega krupno narendati i čokoladu.
Rezati po želji. Ja sam u ovom slučaju kolač rezala na pravougaonike, ali može se rezati i na trouglove.