Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Keto kolač sa čokoladnim prelivom

Keto kolač sa čokoladnim prelivom

ValeriaValeria
Šef kuhinje
22794580188
Keto kolač sa čokoladnim prelivom
Fotografije: Valeria
1 / 7
05/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Uživajte u svakom zalogaju ovog neodoljivog keto kolača sa čokoladnim prelivom bez griže savesti."

Potrebni sastojci

  • za kolač
  • jaja - 4 komada, L veličina
  • bademovo mleko - 40 ml
  • kravlji maslac - 60 g, rastopljen
  • bademovo brašno - 60 g
  • kokosovo brašno - 15g
  • kakao - 10 g, u prahu, prirodno
  • prašak za pecivo - 7 g
  • zaslađivač - 70 g
  • za ganaš
  • čokoladne kapljice - 80 g /sa eritritolom ili 80 g prirodna čokolada 85 ili 90 %
  • tečna pavlaka - 120 ml, nezaslađena 30% i više
  • zaslađivač - 2 supene kašike ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Koristim steviju za deserte i eritritol u prahu koji su 1:1 sa šećerom.

Za varijantu bez mlečnih proizvoda zamenite kravlji maslac kokosovim, a mlečnu pavlaku pavlakom sa kokosom.

U dve posude odbojimo žumanca i belanca.

U žumanca dodajemo sve ostale sastojke i mešamo žicom.

Belanca lepo umutimo na sneg.

Dodajemo umućena belanca u drugu smesu i mešamo spatulom.

Sipamo smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pečemo u prethodno ugrejanoj reni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Pratite, moja rerna je na gas i peče drugačije. Pleh je prečnika 19 cm.

Nakon što se ispeče, keto kolač ostavljamo da se potpuno ohladi.

Pavlaku, keto čokoladne kapljice i keto zaslađivač stavljamo na tihu vatru i mešamo dok se ne zgusne. Kolač prelivamo ganašem, koji ne treba da bude vreo, nego mlak. Desert ostavljamo da se potpuno ohladi. Za ukras izrendamo malo prirodne čokolade.

Uživajte u svakom zalogaju ovog neodoljivog keto kolača sa čokoladnim prelivom bez griže savesti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: