Način pripreme
Koristim steviju za deserte i eritritol u prahu koji su 1:1 sa šećerom.
Za varijantu bez mlečnih proizvoda zamenite kravlji maslac kokosovim, a mlečnu pavlaku pavlakom sa kokosom.
U dve posude odbojimo žumanca i belanca.
U žumanca dodajemo sve ostale sastojke i mešamo žicom.
Belanca lepo umutimo na sneg.
Dodajemo umućena belanca u drugu smesu i mešamo spatulom.
Sipamo smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pečemo u prethodno ugrejanoj reni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Pratite, moja rerna je na gas i peče drugačije. Pleh je prečnika 19 cm.
Nakon što se ispeče, keto kolač ostavljamo da se potpuno ohladi.
Pavlaku, keto čokoladne kapljice i keto zaslađivač stavljamo na tihu vatru i mešamo dok se ne zgusne. Kolač prelivamo ganašem, koji ne treba da bude vreo, nego mlak. Desert ostavljamo da se potpuno ohladi. Za ukras izrendamo malo prirodne čokolade.
Uživajte u svakom zalogaju ovog neodoljivog keto kolača sa čokoladnim prelivom bez griže savesti.