Način pripreme
Jaja se mute sa šećerom mikserom dok ne pobele, dodaje se sveže mleko, ulje, nakon toga prosejano brašno sa kakaom i prašak za pecivo.
Sve se dobro izmeša mikserom, nakon čega se sipa u nauljenu kvadratnu tepsiju, moja je 23x23 cm (može i u okruglu tepsiju prečnika 26 cm).
Peče se na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Kada se ispeče nabode se čačkalicom za zub i još topla se zaliva svežim mlekom (hladno). Ostavlja se u frižideru na određeno vreme da se ohladi.
Za to vreme se sprema čokoladni preliv. Sveže mleko se sipa u kaserolu sa šećerom i kakaom. Neprestano se meša, kada provri dodaje se crna čokolada.
Mešanje traje dok se ne homogenizuje, nakon toga se dodaje skrob, koji je rastvoren sa svežim mlekom u kašicu. Ringla se smanjuje i mešanje traje, dok se smesa ne zgusti kao krem.
Slatka pavlaka se muti sa šećerom u prahu u tvrde vrhove.
Po ohlađenom kolaču se raspoređuje pavlaka. Stavlja se u frižider na otprilike sat vremena dok se čokoladna smesa ne ohladi, nakon čega se sipa na sloj od pavlake.
Ponovo se vraća u frižider na nekoliko sati.
Uplakani kolač sa čokoladnim prelivom je gotov.