Torta sa nutelom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64617150
Torta sa nutelom
Fotografije: Diana Kostova
2 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Raskošna torta sa maskarponeom, keksom, orasima i naravno sa Nutelom, koja se priprema za samo 35 minuta"

Potrebni sastojci

  • keks - 300 - 350 g
  • nutela - 400 g
  • maskarpone - 300 g
  • pavlaka - 1 litar, slatka
  • maslac - 65 g
  • orasi - 60 g mleveni
  • suvo grožđe - 40 g, po želji
  • sveže mleko - za prskanje keksa
* merne jedinice

Način pripreme

Krupno izlomite keks. Rastopite maslac sa pavlakom i dodajte Nutelu.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Skinite sa vatre i sačekajte da se smesa ohladi, ne treba da se stegne.

Umutite sa njom maskarpone, a na kraju pomešajte sa orasima i suvim grožđem. Ako vam se čini da je smesa previše gusta, dodajte malo toplog mleka.

Naprskajte keks sa malo svežeg mleka i pažljivo pomešajte sa toplom čokoladnom smesom.

Rasporedite sve u pleh i poravnajte. Konzumirajte tortu sledećeg dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: