Keks torta sa nutelom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Keks torta sa nutelom
Fotografije: Monika
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
"Jednostavna i elegantna torta, koja će vas očarati svojim ukusom"

Potrebni sastojci

  • tečna čoklada - 400 g Nutella
  • maskarpone - 250 g sira
  • pavlaka - 200 g slatke
  • šećer u prahu - 100 g
  • keks - 300 g običnog
  • kakao - za dekoraciju
  • sveže mleko - za potapanje
* merne jedinice

Način pripreme

Maskarpone, pavlaku i šećer u prahu umutiti mikserom u krem. Smesu ostaviti nekoliko minuta u frižideru.

Ako se nutela teško maže, dodatno je rastopiti na pari. U drugoj tavi postaviti kuhinjsku foliju, koja treba da pokrije celu posudu i da izlazi nekoliko centimetara iz njega.

Nakon toga namazati dno i zidove tave nutelom. Poređati red keksa, prethodno potopljenog u sveže mleko, i 1/3 krema.

Sve ponoviti, pa na kraju tortu završiti redom keksa.

Staviti tavu u frižider, da se torta stegne, i na kraju posuti kakaom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: