Način pripreme
U duboku posudu razbojte jaja. Dodajte šećer i mutite dobro mikserom. Nakon toga jedno po jendo dodajte ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Dobro mutite dok se sastojci ne sjedine.
Nakon toga uzmite kore za pitu. Možete ih iseći na trakice ili ih iscepkati na parčiće. Dodajte ih u smesu i drvenom kašikom mešajte, tako da se kore rasporede ravnomerno.
Iz kutije ratluka izvadite 3-4 parčića. Ostale iseckajte. Svako iseceite na 4. Maslac takođe iseckajte na kockice.
Uzmite kalup za kuglof i namažite rastopljenim maslacem. Sipajte 1/3 smese. Preko nje poređajte polovinu ratluka i polovinu masalca. Sipajte drugi deo smese. Odozgo rasporedite preostali deo ratluka i maslaca. Odozgo završite preostalim delom smese.
Prethodno ugrejte rernu. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Ostavite pitu da se ohladi i pažljivo je okrenite na tanjir. Po želji možete posuti šećerom u prahu.