Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Pita-kuglof sa ratlukom

Pita-kuglof sa ratlukom

Draga MishevaDraga Misheva
Šegrt
244123
Pita-kuglof sa ratlukom
Fotografije: Draga Misheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Nije potrebno da birate pita ili kuglof - napravite ukusnu pitu-kuglof sa ratlukom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komad
  • šećer - 220 g
  • brašno - 200 g
  • ulje - 70 g
  • kiselo mleko - 190 g
  • kore za pitu - 300 fine
  • ratluk - 374 kutije
  • prašak za pecivo - 1 i 1/2 kesice
  • maslac - 50 g
  • masalc - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu razbojte jaja. Dodajte šećer i mutite dobro mikserom. Nakon toga jedno po jendo dodajte ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Dobro mutite dok se sastojci ne sjedine.

Nakon toga uzmite kore za pitu. Možete ih iseći na trakice ili ih iscepkati na parčiće. Dodajte ih u smesu i drvenom kašikom mešajte, tako da se kore rasporede ravnomerno.

Iz kutije ratluka izvadite 3-4 parčića. Ostale iseckajte. Svako iseceite na 4. Maslac takođe iseckajte na kockice.

Uzmite kalup za kuglof i namažite rastopljenim maslacem. Sipajte 1/3 smese. Preko nje poređajte polovinu ratluka i polovinu masalca. Sipajte drugi deo smese. Odozgo rasporedite preostali deo ratluka i maslaca. Odozgo završite preostalim delom smese.

Prethodno ugrejte rernu. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Ostavite pitu da se ohladi i pažljivo je okrenite na tanjir. Po želji možete posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: