Način pripreme
Pripremite sirup, mešajući vodu, šećer, koru limuna i kuvajte pet minuta. Sklonite sa ringle, dodajte vanilu i sok od limuna.
Pripremite nadev, mešajući šećer i jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje, promešajte.
Isecite ratluk na 4 parčeta. Namažite jednu koru sa 3-4 kašike nadeva, stavite drugu koru, namažite sa kašikom nadeva.
U donji deo isecite parčiće ratluka i uvijte u rolat. Poređajte pitu od ratluka u namazanu posudu za pečenje. Oformite ukupno pet rolata.
Namažite slatku pitu istopljenim maslacem ili uljem. Pecite 25 minuta sa ventilatorom na 180 stepeni.
Isecite na parčiće, prelijte sirupom odjednom ili iz dva puta da dobro upije.
Prelivenu pitu sa ratlukom i kokosom ostavite da odstoji tokom noći, pospite kokosom i servirajte.