Bonapeti.rs»Recepti»Pržene špagete»Špageti na kineski način s piletinom

Špageti na kineski način s piletinom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Špageti na kineski način s piletinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Želite li da se osećate kao šef u kineskom restoranu i da ukusno ugostite goste? Gotovo - zapišite recept i zavrnite rukave"

Potrebni sastojci

  • špageti od pirinča - 370 g
  • pileće meso - 500 g, pileći file
  • beli luk - 4 čena
  • soja sos - 3 kašike, taman
  • đumbir - narendan
  • senf - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • sok od limuna - 2 kašike
  • so
  • biber - po ukusu
  • votka - 1 kašika
  • med - pola kašičice
  • ljuta paprika - 1 mala, očišćena
  • luk - 1 glavica
  • tikvica - 1 komad, mala
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • susamovo ulje - 2 - 3 kapi
  • peršun - iseckan, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte i umutite soja sos, senf, đumbir, med, votku, ulje, so i biber i natopite u tom sosu na pola sata piletinu isečenu na tanje parčiće.

Šargarepu, tikvicu i papriku isecite na tanke parčiće - ljuštilicom za krompir. Luk isecite na polumesece i razdvojte ga rukama.

Skuvajte špagete prema instrukcijama na pakovanju i dobro ih ocedite.

Zagrejte 2 kašike ulja u voku i propržite piletinu 3-4 minuta uz neprekidno mešanje. Izvadite mesi i sa još 1 kašikom ulja i vok stavite da se proprži povrće.

Mešajte ga 3-4 minuta, jer treba da blago omekne ali da ostane sveže. Dodajte špagete od pirinča i piletinu sa sokom koji se do nje ocedio.

Začinite solju i biberom ako treba i dodajte nekoliko kapi susamovog ulja. Promešajte špagete na kinseki način s piletinom i servirajte sa sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: