Način pripreme
Promešajte i umutite soja sos, senf, đumbir, med, votku, ulje, so i biber i natopite u tom sosu na pola sata piletinu isečenu na tanje parčiće.
Šargarepu, tikvicu i papriku isecite na tanke parčiće - ljuštilicom za krompir. Luk isecite na polumesece i razdvojte ga rukama.
Skuvajte špagete prema instrukcijama na pakovanju i dobro ih ocedite.
Zagrejte 2 kašike ulja u voku i propržite piletinu 3-4 minuta uz neprekidno mešanje. Izvadite mesi i sa još 1 kašikom ulja i vok stavite da se proprži povrće.
Mešajte ga 3-4 minuta, jer treba da blago omekne ali da ostane sveže. Dodajte špagete od pirinča i piletinu sa sokom koji se do nje ocedio.
Začinite solju i biberom ako treba i dodajte nekoliko kapi susamovog ulja. Promešajte špagete na kinseki način s piletinom i servirajte sa sitno iseckanim peršunom.