Bonapeti.rs»Recepti»Pržene špagete»Špageti sa povrćem na kineski način u vok tiganju

Špageti sa povrćem na kineski način u vok tiganju

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4617444
Špageti sa povrćem na kineski način u vok tiganju
Fotografije: Nina Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Prvi koraci u kineskoj kuhinji"

Potrebni sastojci

  • špageti - 1 pakovanje, tanki
  • šargarepa - 300 g*
  • crvena paprika - 3 komada
  • pečurke - 300 g
  • klice - 300 g, od pasulja Mun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite šargarepe na tračice. Pečurke i paprike takođe isecite na tanke lente. U vok stavite kašiku masnoće i stavite prvo isečene šargarepe.

Nakon što se proprže dodajte pečurke i na kraju paprike. Mešajte neprekidno i dodajte himalajsku so i klice od pasulja Mun. Propržite još malo i sklonite s ringle.

Ako koristite gotov kineski miks, onda u vok na jakoj vatri stavite kašiku masnoće i sipajte povrće. Dodajte himalajsku so i propržite povrće uz neprekidno mešanje. Kada je proprženo sklonite s ringle.

Unapred skuvajte špagete, kako je naznačeno na njihovom pakovanju. Nakon toga ih ostavite da se ocede. Nakon što se ocede od vode sipajte ih u vok sa kašikom masnoće. Mešajte neprekidno i kada se špageti proprže dodajte im soja sos.

Pržite još malo i dodajte zaprženo povrće. Mešajte i pržite još nekoliko minuta. Sklonite sa ringle i servirajte, a možete da začinite slatko-kiselim sosom.

* Možete da koristite 3 pakovanjaa kineskog miksa i konzervu klica od pasulja Mun umesto nabrojanog povrća :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: