Način pripreme
Krompir skuvati i pasirati. Dodati ustinjen sir, pavlaku, biber, i, ukoliko je neophodno - malo soli. Dobro sve sjedniti. Napraviti bešamel.
Na tiganju zagrejati maslac i 1 kašiku ulja, staviti brašno i kratko pržiti, dodati po malo hladnog mleka, uz neprestano mešanje dok se ne dobije glatka kaša. Dodati so i prstohvat muskatnog oraščića.
U pleh (moj je veličine 20-20 cm) sipati malo ulja i poređati jaja, nasečena na polovine. Preko njih rasporediti smesu od krompira, pa u njoj napraviti rupe viljuškom.
Preliti bešamel sosom, posuti sa malo narendanog kačkavalja i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta. Ostaviti jelo da se malo ohladi, naseći i uživati.
Ukusno je i toplo i hladno.
Odlično ide uz čašu hladnog piva!